Everyday, Makeup, Ukategorisert

FANGET

15. July 2018
acs_0155.jpg

Dalmatineren har aldri vært friere. Verdenskartet og mitt eget fingeravtrykk kommer til syne mer og mer i takt med sommeren. Og jeg har aldri vært mer fornøyd med stjernehimmelen min. Ja, jeg snakker om pigmenteringen min. Og vier det nok et innlegg her på bloggen.

Jeg har vært innom temaet på min Instagram, fanget i eget fjes? Kan man si det? Uansett, i 8/9 år har jeg gjemt meg bak en maske. En maske av makeup. Pigmenteringen som kalles melasma og er hormonelt betinget kom rundt 23 års alderen. Jeg h**** det. Sånn virkelig. Og fra den dag begynte jeg med foundation. Jeg hadde panikk for at flekkene skulle synes. Jeg var flau over alle ujevnhetene. Skikkelig ukomfortabel i egen hud.

Hverdagen ble lagt opp etter flekkene mine, sinnsykt spør du meg nå. Jeg lagde meg hindringer i hverdagen og jeg stoppet meg selv i å delta på mange aktiviteter og andre morsomheter pga de. En ting var solen, å fysjamei. Hatt, briller og skygge. Ingen morsomheter som surfing, bading og volleyball. Men en annen ting var andre aktiviteter som ikke nødvendigvis behøvde å være i solen, men hvor man kunne svette litt. -Altså, svette bort sminken. Jeg hadde ALLTID foundation i veska, og vasket gjerne av meg makeupen flere ganger om dagen for å påføre ny. I håp om at det kanskje syntes mindre når “fersk” makeup var lagt. Jeg sov med makeup – selvfølgelig, og med et øye åpent slik at jeg kunne sprette opp først for å legge fresh makeup for noen så meg. Alt dette styret pga pigmenteringen. Men jeg følte meg stygg. Skikkelig stygg.

Når jeg ser tilbake så blusset disse flekkene opp samtidig som Instagram begynte å bli hot. Og jeg fikk perfeksjonerte bilder av flawlesse jevne jenter trykt opp i fjeset. Filter, retusjeringer og lys, man kan skape det man ønsker. For all del, jeg legger ikke skylden på SoMe, men det gjorde overhodet ikke saken enklere. Jeg misliker heller ikke SoMe for det er jobben min, men jeg ønsker å øke bevisstheten rundt virkeligheten og hvilken påvirkningskraft man har inne i dette digitale universet.

Nettopp derfor velger jeg som Influencer og makeupartist å påpeke dette nok en gang. Husk at på SoMe kan skape ønsket bilde som overhodet ikke behøver å være realiteten. Det gjelder også meg selv. Jeg legger ut bilder jeg selv synes er estetisk fine å se på, å dropper bilder hvor matbordet er kaos og lekene flyter rundt i huset eller et lite flatterende antrekksbilde. Jeg legger ut bilder for å inspirere. Og nettopp det ønsker jeg også å gjøre ved å dele pigmenteringen og historien rundt. For den er fin, som alle andre ansikt og kropper. Med eller uten flekker, med eller uten makeup.

Og helt til sist, etter så mange år er vi bestevenner og jeg bader og danser rundt i solen uten å vie flekkene en tanke. Joda, jeg bruker selvfølgelig SPF 50 og hatt dersom jeg kan. Men det er for generell beskyttelse av huden. Jeg kom meg omsider ut av fengsel, og det følels helt fantastisk!

De siste bildene er knipset med mobilen, tre første forsøk og uten noe filter. Virkeligheten.

God søndag alle fine og del gjerne innlegget:)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marina Sande 15. July 2018 at 23:11

  Amen! ❤️✨ Så utrolig viktig, å så utrolig bra ☺️

 • Reply LF 15. September 2018 at 20:18

  Det synes at du tar vare på huden din, den ser så frisk ut! Inspirerende!

  • Reply admin 29. December 2018 at 14:24

   tusen takk 🙂 Hyggelig å høre 🙂

  Leave a Reply