Beautytips, Everyday

HVA SKJER MED MANGFOLDET?

4. March 2018
dsc09526.jpg

SKAL VI ALLE VÆRE LIKE…. ?

Okei, en noe mer alvorlig post coming up. Av ren nysgjerrighet og forundring. Og kanskje til tider litt frustrasjon.

Hva higer vi etter? En jord hvor vi alle jakter på det samme. Hva har skjedd med det unike?

La meg spesifisere. Det finnes flere ulike kategorier og ulike skjønnhetsidealer. Men de fleste av oss lander i en type kategori. Og en meget stor kategori er den berømte Kardashian looken. Familien med så mye makt. De fascinerer meg, de har bygd et imperie. Og jeg skjønner at som usikker tenåring så blir man blendet av deres vakre utseende. For hallo, de er helt klart vakre. Men den skremmende delen er hvor stor påvirkning de har og hvordan store deler av verdens befolkning tilegner seg makeupteknikker for å ligne mest mulig. Hvilket i og for seg er greit. Men det som ikke er greit i mine øyne er at dette setter en stopper for mangfoldet i verden. Og usikkerheten. Usikkerheten rundt eget utseende. Som igjen kan føre til mer drastiske grep, som eventuelle plastiske operasjoner.

Jeg sier ikke at det ene er penere enn det andre. Jeg vil bare poengtere at utviklingen er skremmende. Mangfoldet hviskes sakte ut. Vil det forsvinne helt?

Samfunnet har skapt dette presset og idealet. Den enormt slagkraftige sosiale medie verden maler et tilsynelatende perfekt bilde. Men er det så perfekt?

– Jeg bruker meg selv som eksempel.

Jeg har lenge “slitt” med pigmentering/melasma i ansiktet og tidligere hatet jeg disse mørke flekkene. Jeg følte meg annerledes, unormal og ufresh. Jeg sminket meg opp og ned i mente, de plaget meg. Skal det være slik? Av noe så “lite” og simpelt som pigmenteringer. Jeg ble uten tvil blendet av den polerte og perfekte SoMe verden. Som jeg forøvrig selv er en del av.

Jeg jobber selv som makeupartist og Influencer og er over gjennomsnittet glad i makeup og den makten sminke faktisk har. Jeg elsker å leke med makeup, fra helt naturlige looks til de mer vågale, kreative og lekne. Jeg er også fan av makeup som korrigeringesverktøy fremfor det å eventuelt ty til operasjoner. Jeg elsker også følelsen sminke og hudprodukter gir meg. Velvære. Den beste følelsen. Så jeg sier selvfølgelig ikke at du skal slutte å bruke makeup, (da mister jeg brått jobben min;) Men jeg vil bare at vi alle skal åpen oss litt mer, tørre å være med på å skape et større mangfold ved å vise hvem vi faktisk er. Og gjennom å vise “sannheten” på sosiale medier være med på å normalisere det normale. For det er normalt. Pigmenteringer er normalt. Fødselsmerker i fjestet er normalt, stor nese liten nese, skeive øyne, triste øyne, akne, høyt hårfeste og lavt. Alt er normalt. Alt.

For litt over et år tilbake ble jeg mamma for første gang, og kanskje nettopp derfor føler jeg behovet for å stille spørsmål, vise mine flaws og bruke min stemme? Dette gigantiske SoMe universet både skremmer og fascinerer meg. Men jeg vil helt klart ikke at min datter skal vokse opp å tro at verden er slik den er på sosiale medier. For det er så langt ifra sannheten som man kan komme. Man skaper et fiktivt bilde, en fasade og man kan fremstille seg selv på ønsket måte.

Her ser dere meg, uten sminke på huden. NADA foundation og concealer, kun olje, lett pudder og highlight. Fresht ikke sant? (På introbildet er jeg kun kledd i lebestift)

– For all del, jeg like også å sminke meg full face! Jeg elsker det. Men jeg ønsker bare at vi i denne sosiale medie verden kan vise ansikt. Og jeg håper så inderlig at ved å vise mitt ansikt så inspirerer jeg andre til å gjøre det samme. Og ikke minst kanskje akkurat du klarer å bli venn med dine eventuelle “flaws”.

GOD SØNDAG VIDERE fine folk. Del gjerne innlegget og hjelp til å spre budskapet! 🙂

It’s with LOVE

Therese

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply