Everyday, Styling

DE AKSEPTERER OSS IKKE

30. May 2017
img_4944.jpg

Aller først. Hurra hei og hopp jeg er så glad i dag 🙂 Tusen tusen tusen takk for overveldende tilbakemelding. Og ikke minst utelukkende positiv respons. Det varmer. Og jeg er så glad for at jeg kan få bruke stemmen min og denne plattformen til å normalisere og belyse temaet. Det har kommet inn en haug med spørsmål, jeg har samlet opp alle og gleder meg til å svare på samtlige.

img_4944.jpg

Jeg ønsker at min blogg i utgangspunktet skal være en sprudleblogg, – nytt ord der ja;) aanonlisprudleblogg.com, klinger fint 😀  Du skal bli glad når du klikker deg inn, følelsen av positivitet og kjærleik, bobler og konfetti. Meeen, selvfølgelig kan komme innlegg hvor temaet er av det mer alvorlige slaget, slik som nå.6f8ae4a8-2259-4c02-9062-249c386376a1.jpg

img_4949.jpg

dsc09952.jpg

Vi smiler, vi ler og vi er one big (small) hæppi family. Men her om dagen fikk vi en kjip tilbakemelding. Hu fine snuppa vår skal døpes og Julie har vært i kontakt med kirken. Dåp av burrito er ikkeno´problem.  Men…  det er et men. Vi ønsker jo ikke å oppleve noe ubehagelig under dåpen som skal  være en fin dag, så vi spurte på en fin måte om presten/kirka var homovennlig. Lang historie kort: Vedkommende informerte oss om at h*n ikke delte samme syn som oss. Men gjerne kunne døpe Nelly. – Men sånn helt seriøst? Fra spøk til alvor. H*n kan ikke mene at vi skal la h*n døpe vår datter når h*n ikke anerkjenner oss som likeverdige  mennesker? Fordi vi er lesbiske er ikke vi like mye verdt som Per og Kari? Nei men svarte bananer som jeg alltid sier, eller “svarte bannana” på trøndersk 😉 Det er ikke ok.

Både Nelly og vi fortjener en prest som aksepterer oss akkurat slik vi er. Uavhengig av legning. Etter flere telefonsamtaler og to “nei” fikk vi fatt i en som med glede viet homofile. En knakende fin fyr av den eldre garde. – Altså, bare for å ha det spikret i stein, vi skal ikke gifte oss. Men det er klart at vi ønsker en homovennlig prest til dåpen av N.

Kjøtt eller fisk, jente eller gutt? Spiller det noen rolle? Det gjør meg trist og forundret at vi skal støte på en slik problematikk. Størst av alt er kjærligheten, og vi alle fortjener å bli respektert og behandlet likt. Punktum.

 

Og med det sier jeg snurr film. Vi har Pirates of the Caribbean maraton. Gjør oss klar for å ta med snella på babykino 😉

 

LOVE T <3

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Charlotte 1. June 2017 at 12:25

  Hei! Stor respekt for at dere faktisk gikk inn for å finne en homovennlig prest til dåpen, jeg forstår dere SÅ godt! Jeg deler legningen og tankegangen deres, og ønsker dere masse lykke til med dåpen til burrito 🙂

  • Reply admin 12. June 2017 at 21:46

   Tusen takk Charlotte 🙂 Vi måtte finne en homovennlig prest, på en så stor og betydningsfull dag. Jeg gleder meg vanvittig til dåpen, som jeg håper og tror blir helt perfekt. Klem <3

 • Reply Nina 3. June 2017 at 21:09

  Vi var i samme situasjon som dere for snart 2 år siden. Vi ringte og snakka med både kirkekontoret og presten før vi bestemte oss for at datteren vår skulle døpes i kirka. Presten var heldigvis “homovennlig” som du så fint kalte det 😉 Men hun understreket at dåpen er barnets dag, og egentlig ikke hadde noe med foreldrene å gjøre. Dåpen ble fin, og ingen i den fullstappa kirka buet oss ut! 😉 Men det er jo litt spesielt da, man vet liksom ikke hvordan man blir tatt i mot i kirka. Håper dagen deres blir alt dere ønsker for datteren deres, og at hele feiringa blir vellykket! 🙂

  • Reply admin 12. June 2017 at 21:37

   Så godt å høre at dåpsdagen ble fin 🙂 Vi gleder oss veldig til Nellys dåpsdag. Jeg er overbevist om at den blir helt perfekt:) Med en “homovennlig” prest, familie og venner.

  Leave a Reply