Everyday

MAMMA + MAMMA = NELLY

28. May 2017
img_4832.jpg

– Donorbarn har ingen pappa, de har to mødre. 

Det kommer utrolig mange spørsmål rundt lille burrito og det at hun har to mammaer. (Kanskje rart i 2017?) Spørsmål som “hva kaller dere dere, mamsen og mamma?” “Var dere i Danmark?” “Hvordan gjorde dere det?” og “hvem er pappaen?”. 

 – La meg ta det siste spørsmålet først. 
Jeg vet at det (oftest) er uvitenhet som gjør at spørsmålet “hvem er pappaen” ofte blir stilt og at det ikke er vondt ment. Men donorbarn har ingen pappa. En pappa er en rolle- ingen spiller den rollen her i huset. Her i heimen er vi tre fjonge frøkner. To mammaer og en liten burrito skatt.

Nelly har ingen pappa, hun har to mødre. Noen donorbarn har en mamma og en pappa, andre har kun en mamma.
-Poenget er at en donor er en donor, og ikke en pappa. Jens og Vilde trengte også hjelp av en sæddonor for å lage barn. Alle vet at de har benyttet seg av en donor, men ingen stiller spørsmålet “hvem er pappaen”. Det er jo åpenbart at det er Jens. Henger dere med?


En familie kommer i ulike former. Gro Hammerseng-Edin sa så fint “En familie med foreldre av samme kjønn, er en familie. En familie med kun en forelder er en familie. En familie uten foreldre kan også være en familie.” 

Julie fikk barneboken “Wilma har to mødre” skrevet av Lone Halvorsen og Maria Therese Olsen i gave for en liten tid tilbake. Der forklares det enkelt: “Mannen som ga mammaene sædcelle er ikke pappaen til Wilma. Når man gir bort noe i kroppen som noen andre trenger, så kalles det en donor”. Enklere og mer korrekt kunne det faktisk ikke blitt sagt. 
Og med det sier jeg fyr løs, jeg vil gjerne svare på generelle spørsmål rundt temaet. Så kommenter, send mail, snap eller send direktemelding på Instagram så skal jeg samle opp spørsmålene å svare som best jeg kan. 
I dag er den offisielle burgerdagen, så nå står hjemmelagd burger på menyen, god søndag, vi snakkes!
 Følg oss gjerne på snap/instagram: thereseaanonli & juliejungle 
LOVE T <3 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Nina Jahre 28. May 2017 at 20:19

  Ville bare si at Nelly er helt fantastisk skjønn, hun har en herlig utstråling. Utrolig hyggelig at dere har fått barn og gøy å se deg som mamma, det kler deg veldig godt. Masse kjærlighet til dere alle tre.

 • Reply Ida Syversen 28. May 2017 at 21:15

  Dere er en fantastisk fin familie<3 Takk for at jeg får følge dere!

 • Reply Julie 28. May 2017 at 21:41

  Dere er den nydeligste lille familien <3 Nelly er så heldig!

 • Reply Vigdis S 29. May 2017 at 09:46

  Jeg forstår helt og klart at det ikke er noen pappa/farsrolle inn i bildet. Men kommer dere til å bruke ulike varianter av mamma for å skille mellom dere mødre?

 • Reply Hortensia 29. May 2017 at 10:42

  Superkult at du tar opp dette! Super viktig mtp normalisering!

  Men jeg har et spørsmål, som sikkert er dumt og bunner i uvitenhet, men ja, nettopp derfor spør jeg… Har donorbarn gener fra begge foreldre? Eller er det “bare” moren som har vært gravid?

  Lurer på en måte på om det er mulig å mikse genene deres med donorsæd?

  Håper det ikke var altfor teit og dumt spørsmål!

 • Reply Sandra 29. May 2017 at 13:09

  Akkurat dette her!! 😀 Alle tomler opp!

 • Reply Ingrid 29. May 2017 at 20:32

  Dere er fine!!

 • Reply Carina 13. July 2017 at 23:48

  Jeg legger sjeldent igjen kommentarer – men har lest dette innlegget flere ganger nå og synes du gjør noe genialt når du sammenligner med Jens og Vilde som også bruker donor! Så SELVFØLGELIG du klarer å forklare hvorfor Nelly faktisk ikke har noen pappa!! Kjempebra skrevet 😀

  • Reply admin 17. July 2017 at 19:52

   Tusen tusen takk for så koselig tilbakemelding 🙂 Blir så glad ❤️

 • Reply Linn kristin 21. July 2017 at 15:10

  Så fantastisk bra innlegg! Vi trenger så uendelig mye mer aksept og forståelse for at familier ikke alltid er mamma, pappa og to barn. Takk!

 • Leave a Reply